Jan Fokke Oosterhof

Jan_Fokke_Oosterhof_logo

Laurens van Wesep heb ik ontmoet tijdens een lezing en workshop die ik gaf aan de Erasmus Universiteit. Soms vallen mensen meteen op en steken op positieve wijze af tegen de massa. Zo ook hier. Niet veel later stonden wij als vrienden een biertje te drinken in de universiteitsbar. Twee ondernemers moeten elkaar ontmoeten.

 

Een jaar later benadert Laurens mij met zo ongeveer de vraag: ‘Mag ik je leegzuigen?’ Een onbeschaamde vraag, maar ik het geval van Laurens een zeer welkome. Een ondernemende student heeft tijd over naast zijn curriculum en smeekt me eigenlijk of hij mag meelopen en absorberen. Nee zeggen, is geen optie.
Wat volgt, is een volstrekt gelijkwaardige samenwerking tussen twee ondernemers met 15 jaar leeftijdsverschil. Edoch, niet het verschil is leidend, maar de herkenning. Actieve student, met eigen bedrijf, eigenlijk al enkele jaren verder in de ontwikkeling, maar vooral kijkend ‘waar kan ik geleerde toepassen in de praktijk en verrijken met nieuwe kennis’. Zeer aangenaam om mee te werken, want: enkele bestanden in de Dropbox met enkele zinnen toelichting, zijn voldoende om binnen afzienbare tijd te leiden tot resultaat. Correctie vrijwel onnodig.
Steekwoorden: Denkt zelf na (komt niet al te vaak voor), creatief, out-of-the-box, zijn tijd vooruit, sparringpartner op boardroomniveau, overachiever en belangrijkst; geen begeleiding nodig.
Specialismen: social media-expert, vastgoed, (guerilla)marketing, (web)strategie, webwijs.
Laurens in een zin: een vroegrijpe, wereldwijze ondernemer die in staat is het beste uit diverse werelden te combineren.
Eenieder die een referentie wil, doet me een groot plezier mij te bellen. Had ik al gezegd dat het een sympathieke kerel is die op z’n tijd een biertje lust? Ik zeg doen!