Your next st’app

Het begon op een app evenement op de Erasmus Universiteit. Je had de mogelijkheid je idee voor een app te pitchen en het beste idee wint aan het eind van de dag. Na een voorstel rondje van de jury begon de jury met hun eigen levensverhaal. Na een aantal motiverende speeches was het tijd om je eigen idee verder uit te werken en je voor te bereiden op de pitch. Naast mij zat Hugo, een medestudent en vriend. Zonder dat we het van elkaar wisten hadden we in veel opzichten hetzelfde idee. Samen sta je sterker en we kenden elkaar al goed. 1 + 1 = 2. Het idee hadden we snel verder uitgewerkt en de pitch ging vrij soepel. We hadden de app voor het gemak Money Balance gedoopt. Aan het eind van de pitch rondes werd de winnaar bekend: Money Balance! De prijs is binnen. Maar nu?

De prijs hield in dat we toegang tot het platform van Notificare kregen en mee mochten lopen bij Mangrove, een alles in één bedrijf. Het platform van Notificare konden we nog niet direct gebruiken, maar een ochtend meelopen bij Mangrove zou ons zeker een eind op weg helpen. En zo geschiedde. Na een ochtend tips en trucs opgenomen te hebben wisten we wat we moesten doen: slimme mensen zoeken. Slim in de zin van iets kunnen programmeren. Via het netwerk van Hugo wisten we een programmeur te strikken, die ook nog wel een maatje had die geïnteresseerd was in ons idee. Een paar biertjes en een pizza later was de basis van het team gelegd.

De twee slimme mensen, Henk-Jan en Thierry genaamd, zagen genoeg potentie in ons idee om er verder mee te willen gaan. Beiden konden ze programmeren, dus dat kwam wel goed uit. Het idee om naar de FinTech Hackathon te gaan kwam dan ook van hun kant. Een soort evenement waarbij je binnen 48 uur een app (of iets dergelijks) moet ontwikkelen. Ons idee kwam door de selectie heen en de inschrijving was bijna compleet. Bijna, want we hadden nog twee man nodig om ons team te versterken. Robbert en Milan, twee studiemaatjes van Henk-Jan en Thierry, waren de gelukkigen. Zonder dat we elkaar allemaal goed kenden kwamen we begin juli samen in Utrecht voor de eerste Dutch FinTech Hackathon.

Kort samengevat: Hugo en ik hadden beiden een idee voor een app. Twee ideeen die prima samengevoegd konden worden. Na een eerste appwedstrijd gewonnen te hebben wilden we verder. Met de adviezen van Mangrove gingen we verder aan de slag. Twee programmeurs waren snel gevonden en nadat we besloten aan een hack-evenement mee te gaan doen, kwamen daar nog twee programmeurs bij. In het eerste weekend van juli vond het evenement plaats. Hoe dit afloopt volgt de volgende keer…

Geef een reactie